Nyhetsbrev Søre Ål IL langrenn, høsten 2024

Høstferien betyr jo at en ny skisesong er rett rundt hjørnet.Her er noen viktige ting å få med seg:

  1. Første barmarkstrening for de fleste gruppene blir førstkommende tirsdag, den 15.10., med oppmøte for barn i 1.-6. klasse på Skogenbana (ved skolen). Som med alle partallsukene framover avslutter vi treningen denne kvelden med kveldsmat inne i aktivitetshuset på Engesvea, og barna kan hentes der. Alle bør ha fått invitasjon til å meldeseg på gjennom Rubic Connect som er informasjon- og påmeldingsapp for aktiviteter i Søre Ål IL. Vennligstikke nøl med å ta kontakt dersom du har problemer å få opp treningene til dine barn i appen. (Henvendelser kan sendes til enten Rubic kundesenter eller meg.) Vi håndtererselvsagt også forespørsler fra de som ønsker å melde sine barn ut av gruppene.
  2. Lørdag den 19.10. kaller vi inn til en ryddedugnad for å gjøre vårt flotte anlegg i Engesvea klart til vinteren. Løypekjørerne har vært flinke til å holde veksten i sjakk gjennom sommeren, men det er deler av løypene der beitepusseren ikke når helt fram. Finn fram arbeidshanskene og ta med ryddesag, hagesaks og lignende for å bli med på en morsom og givende fellesøkt i parken. Vi finner arbeidsoppgaver til både store og små, og det blir selvsagt servering av kake, saft og kaffe mot slutten!
  3. Påfølgende lørdag (den 26.10.) feirer idrettslaget sitt 80 års jubileum med en dag stappfull av aktivitet. Vi starter aktiviteter for hele familien i og rundt parken fra kl. 12. Engesvea barnehage har gitt oss tillatelse til å skape en aktivitetsløype for rulleski i parkeringsplassen sin,og de andre grenene i idrettslaget skal også ha aktiviteter for å profilere seg. Ettermiddagen avsluttes med et lavterskel-terrengløp i parken, før vi rigger og pynter oss til fest for de voksne i aktivitetshuset senere den kvelden (fra kl. 1900).
  4. Informasjonsmøte blir kl. 1810, tirsdag den 29.10., før barna ankommer aktivitetshuset for å spise kveldsmat etter treningen sin. Her blir det en presentasjon av viktige datoer og begivenheter for kommende sesong, samt annen nyttigeinformasjon til både foreldre/foresatte som er nye i skigruppa og de som er mer erfarne. Blant annet skal komme deltaljer om noen datoer som kan være viktige åholde av:
    1. Nærmiljøsamlingen på Natrudstilen, den 23.11.
    2. Scandinavisk Cup på Birkebeineren Skistadion den 13.-15.12., hvor Søre Ål IL er arrangør. Dette blir en av idrettslagets viktige inntektskilder for i år, spesielt med tanke på innsamling av penger til en nyere tråkkemaskin (se neste punkt).
      Rennkalenderen for resten avsesongen er ikke satt ennå, men den kommer snart. Disse datoene skal kunne bli presentert under møtet.
  5. Innsamling til ny tråkkemaskin. Løypekjørere Lage Gange og Svein Aksel Sellæg har virkelig stått på for å kjøre hoppbakkene i løypene i Engesvea, akebakken og sletta ved skolen og de nesten 2 mil med løyper i Søre Ål marka. Deres innsats bør ikke minst hedres for å holde vår aldrende tråkkemaskin i drift. Denne tråkkemaskinen nærmer seg nemlig slutten av sin forventete levealder. For å opprettholde tilbudet som Søre Ål IL skaper for bydelen trenges en nyere maskin. Heldigvis har vi allerede fått noen sjenerøse bidrag gjennom støtteordninger. I høst blir det igangsatt initiativ for å samle inn beløpet som mangler før innkjøpet av en maskin kan bli en realitet. Blant annet skal barn som er aktive i idrettslaget være med på å dele ut et gratis løypekart til alle husholdninger i Søre Ål. Et lite skriv skal festes til kartene med en oppfordring til alle som benytter seg av skiløypene å bidra til innsamlingen for dette formålet. Mer informasjon om når og hvordan dette skal gjøres blir lagt ut på FB, nettsiden (https://www.soreil.no/langrenn/) og i Rubic.
  6. Første bestillingsvindu for Søre Ål IL Team bekledning er åpen fram til midnatt på den 17.10. (www.swixcustomwear.com, brukernavn «søreål»). Designet er uendret fra forrige sesonger. Etter dette vinduet stenges blir deten ny mulighet om ca en måned, slik at levering kan skje i tide for jul.

Det er alt jeg har for nå. Avslutningsvis ville jeg bare nevne at aktivitetstilbudet som Søre Ål IL skaper for bydelen er fullstendig basert på frivillig innsats. Har du forslag eller spørsmål til hvordan din familie kan bidra til enten det sportslige eller det sosiale, kan du gjerne ta gjerne kontakt!

Sportslig hilsen

Erik Stange

grenleder for langrenn

M: 458 72 737